Οικονομική Ενίσχυση για τη Σκάλα Συκαμιάς

refugees_welcomeΗ ελλάδα προσπαθώντας να ανήκει στους κύκλους της πολιτισμένης ευρώπης ήρθε αντιμέτωπη με τα αποτελέσματα της εξαγωγής του δυτικού πολιτισμού. Χιλιάδες άνθρωποι κάθε μέρα βιώνουν στο πετσί τους την φρίκη, την βιαιότητα και τον θάνατο ενω ταυτόχρονα αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον τόπο τους, διεκδικώντας το δικαίωμα στην ζωή. Ένα δικαίωμα που δοκιμάζεται καθημερινά σε κάθε χιλιόμετρο στο ταξίδι εξαθλίωσης, με αποκορύφωμα τον ταφικό βυθό του αιγαίου.

Ειδικότερα η λέσβος αποτελεί μια από τις βασικές διασυνοριακές πύλες εισόδου. Η μικρή της απόσταση από τα παράλια της τουρκίας εξυπηρετεί τους δουλεμπόρους οι οποίοι στέλνουν εκατοντάδες φουσκωτές λέμβους ανά ημέρα. Υπάρχουν συγκεντρώσεις μεταναστών σε διάφορα τμήματα του νησιού όπως στο μόλυβο, στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στη μόρια και στη σκάλα σικαμιάς.

Συγκεκριμένα στη σκάλα σικαμιάς δραστηριοποιείται μια ομάδα ατόμων που πρωτοβουλιακά προσφέρει βοήθεια και χρήματα για τον αναγκαίο εξοπλισμό, τη μετακίνηση τους και γενικότερα για την κάλυψη των πρώτων βασικών εξόδων. Χωρίστηκαν σε ομάδες οι οποίες καθημερινά πηγαίνουν στη σκάλα σικαμιάς βοηθώντας ο/η καθένας/μία όπως μπορεί.

Το αυτόνομο στέκι συμμετέχει ενεργά στηρίζοντας την πρωτοβουλία αυτή και καλεί τους/ις φοιτητές/τριες του πανεπιστημίου αιγαίου να πλαισιώσουν τη δράση αυτή είτε ενισχύοντας οικονομικά είτε προσφέροντας είδη υγιεινής, ρούχα,παπούτσια, είδη πρώτης ανάγκης, είδη εξοπλισμού (φακοί, μπαταρίες, αδιάβροχα, κτλ).

Τα έσοδα του ταμείου και κάθε είδους υλικό θα διατεθούν για την παραπάνω δράση στη σικαμιά.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.